Direktlänk till inlägg 20 november 2011

Välkommen till....

Av Britt Näslund - 20 november 2011 17:03

en blogg som kommer att handla om min förhoppnings vis sista vikt resa.


Nu är det bara 2,5 veckor kvar till min gastrik bypass operation. Den 7 dec är den inplanerad.

Den 22 nov skrivs jag in på avdelning 15.

Kommer då att träffa läkaren som ska operera och narkosläkaren, samt alla annan personal på avdelningen.

Från den 23 nov är det bara pulver som gäller jag har valt modifast 4 st påsar om dagen fram till operation.


Har inte pratat med så många om att jag ska göra denna operation det är mina söner och man, Gunilla med familj. Min chef och närmaste arbetskamrat som går in för mig under tiden jag är sjukskriven. Vet att jag måste säga nått till övriga släkten och närmaste vänner också. Till helgen har vi sedan en tid redan bestämt att vi sulle gå ut och äta på söndagen med Svärfar och hans Göta. Så innan dess bör dom få veta så dom inte tror att jag är tokig som sitter med ett glas vatten. På lördag ska vi hem till Gunilla med familj på glögg party. Då kommer lite vänner så då får dom veta. På fredagen så är det några som ska gå till Mickaels jobb och äta buffé så då får dom veta det då. Ja då tror jag att jag har hunnit med de flesta.

Känns lite som om att jag skäms inför dom andra för mitt beslut. Kan inte fatta varför. 


Jag är inte ute efter att bli smal, utan att bli frisk.


I dags läget så har jag högt blodtryck, och det är under trycket som är högt. Har provat många olika medeciner men dom ger inte ett full gott resultat. Har hjärtproblem i släckten och läkarna ger mig inga goda utsikter. Har fått medicin mot kärlkramp om det skulle behövas. Har även fått astma. Mina höfter värker nästan alltid. Min läkare erbjöd mig detta av många olika anledningar.

Och jag vill ju leva ett full gott liv.

Jag är värd det.


Efter erbjudander och remiss skrivningen så har jag gått ner nästan 24 kg. Jag promenerar 45 min varje vardag. Går och tränar 2 ggr/v. Jag har ändrat mitt liv ganska mycket, för att vara så väl förberädd på allt som komma skall. Vet att det är några som kommer att säga varför gör du denna operation du är ju inte så tjok. Och ja det beror ju på vad man jämför med. Jag behöver gå ner ca 30 kg för att räknas som normalviktig. För mig är det mycket som behöver bort och ja visst jag har ju gått ner 24 kilo innan. Så visst kan jag, men jag vet också att jag kan gå upp allt. Och med råge, det har hänt förut.

Men nu vill jag att det ska bli en gång för alla.


 
 
Carro

Carro

20 november 2011 21:22

24 kg är inte illa, starkt jobbat! Lycka till med ditt nya livsprojekt! <3

http://blog.orrac.nu

Britt Näslund

20 november 2011 21:41

Tack carro. Nog kommer det bli ett livsprojekt.
Men om jag blir hälften så pigg som du så är det helt klart värt det.

 
Gunilla

Gunilla

25 november 2011 07:22

Du har inget att skämmas över! Det är klart att du är värd det här och att må bra. Du vet att vi finns här och stöttar i alla lägen, bara säg till om det är något. Ibland tar sig livet andra vägar än vad man tänkt sig men vägen blir bara lite krokigare innan den raknar igen.

Jag vet att du kommer att klara det här och jag hoppas att du också vet att du kommer att klara det. Annars kan jag tala om det många gånger, om det behövs. Många kramar från mig som älskar dig!

http://lifeinpink.bloggplatsen.se

Britt Näslund

25 november 2011 20:58

Tack Gunilla för dom värmande orden. Jag vet att du alltid finns där för mig precis som jag alltid finns här för dig. Och ja naturligt vis ska jag fixa detta är helt utan tvivel om det.
Älskar dig kram Britt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britt Näslund - 23 juni 2014 17:40

Här kommer uppdateringen om hur det går i vårt lilla växthus Fint eller hur? var rädd om er och varandra. Britt ...

Av Britt Näslund - 23 juni 2014 09:44

Och ingen värme i sikte. Enligt tel vädret så är det 8 grader. Jippi. Men man är ju lefig och kan göra det man vill i går blev drt en loppissväng samt ett besök på ljustorpstomat odling. Alltid lika trevligt. Idag så har Håkan hunnit med dryga 2 mil ...

Av Britt Näslund - 22 juni 2014 09:56


Ja nu är den över och detnär snart bsra6 mån kvar till jul. O va kul;-) . En vecka på semester har gått och jag har/är jätte förkyld. Men vad gör väll det. Man är ju ledig inga måsten. Men i morse så han vi ut på en liten promenad mellan regn skura...

Av Britt Näslund - 15 december 2013 09:34

Ja så är det.   Igår hadde vi en trevlig lunch på 1891. Med Linda, Matias, Sigge, Viggo, Pappa, Berit och Håkan och jag. Vi gick igenom det som alla ska ha med sig till julbordet hos Linda och Matias.   Vi räknade ut att vi blir 15 st som...

Av Britt Näslund - 30 augusti 2013 19:41


Ovido - Quiz & Flashcards